Ieder van jullie heeft wel een familielid of kennis die vrachtwagenchauffeur is. Misschien ben je zelf wel de gelukzak die met een truck mag rijden. Laten we eerlijk zijn velen van ons denken dan aan een dikke man met een snor. Toch wordt de diversiteit van onze maatschappij ook bevestigd in de truckerswereld. Groot of klein, dik of dun, het blijft onverschillig wanneer je van je job houdt en deze met passie beoefend.

De job van vrachtwagenchauffeur kent diverse voordelen. Als bestuurder krijg je de kans een gigantische vrachtauto te besturen en kies je iedere dag zelf je favoriete muziek. Tegelijkertijd moet je zorgen dat je lading veilig en op tijd geleverd wordt. Het is dus een combinatie van verantwoordelijkheid en vrijheid. Bovendien zouden er heel wat zelfsprekende maar belangrijke dingen verdwijnen wanneer er geen trucks meer zouden rijden. Zonder onze vrachtwagenchauffeurs wordt het dagelijkse leven een stuk lastiger. We geven je enkele voorbeelden:

Festivals en concerten

We kunnen niet wachten tot de zomer want dat betekent festivals! Die grote evenementen moeten uiteraard wel worden opgebouwd. Gespecialiseerde bedrijven leveren de meest spectaculaire podia om je favoriete concert te kunnen bijwonen. Vrachtwagenchauffeurs zorgen dus voor een groot deel festivalplezier.

Wie wil er een stukje vlees?

Ieder stukje vlees dat je eet verschijnt niet zomaar op je bord. Iedere dag worden er tientallen dieren vervoerd door vrachtwagenchauffeurs. Dit van de plaats waar ze geboren zijn tot jammer genoeg hun laatste plaats, het slachthuis. Daarnaast is er ook gekoeld transport nodig om het vlees naar de warenhuizen of je plaatselijke slager te kunnen brengen. Zonder truckchauffeurs geen vlees op je bord!

Invoer en uitvoer van afval

De dag van vandaag is een leven zonder afval haast onmogelijk. Het is zeer aangenaam om ons afval te kunnen verzamelen en het ergens te dumpen zonder hier verder naar te hoeven kijken. Wat als dit afval niet iedere keer werd opgehaald? Dan zou het land één grote puinhoop worden. Bovendien is dit niet altijd de leukste job. Het voortdurend werken in een onaangename geur is niet voor iedereen weggelegd. Daarom een hoop respect voor de vrachtwagenchauffeurs binnen de afvalverwerking.

Jouw lente garderobe 

De winter is nog steeds in het land maar toch hangt de nieuwe lentecollectie al in de rekken. Heb je erbij stilgestaan hoe die kleren iedere keer opnieuw bij de winkelbediende geraken? Diverse truckchauffeurs vervoeren massa’s kledij van de fabrieken naar winkels en ketens. Hierdoor kan jij heel snel jouw lentegarderobe al uitkiezen.

Weekend!

Het is weekend! Na een lange week kan je eindelijk genieten van een frisse pint op café samen met je beste vrienden. Het zou maar een saaie bedoening worden wanneer de truckchauffeur niet iedere week verschillende tonnen bier leverde in je stamcafé.

Bankcontact graag.

Zonder geldwagens zouden veel bankcontact automaten zonder geld zitten en zou je geen geld kunnen afhalen. Bovendien is het niet mogelijk iets te kopen wanneer er überhaupt geen geld vervoerd wordt. Je bent als consument niet meer in staat dingen te aan te kopen. Kortom zonder het vervoer van geldmiddelen zou onze economie volledig plaat liggen.

Leave a Reply