Het gaat sneeuwen en dat betekent jammer genoeg meer ongevallen. Rijden in de sneeuw vergt skills die de meeste chauffeurs niet hebben. Toch bestaan er manieren en tips waardoor je op een veilige manier op je bestemming kan geraken. Here we go!

 

Voor het vertrek:

Een veilige rit begint met het vertrekken in een goed uitgeruste en onderhouden wagen. Zorg er daarom zeker voor dat er genoeg antivriesvloeistof voor je ruitenwisser in je reservoir zit.Daarnaast beletten sneeuwvlokken vaak je zicht. Het preventief zichtbaar maken van je volledige voorruit is daarom een must! De voorruit maar voor een klein stukje vrijmaken zorgt onderweg voor problemen. Ook als vrachtwagenchauffeur check je best even je truck voor je vertrekt naar je bestemming.

Tijdens de rit:

  1. Draag een comfortabele outfit: Dikke winterjassen zijn warm maar niet gemakkelijk. Het maakt bewegingen in je wagen of truck lastiger. Draag daarom gemakkelijke kledij en comfortabele schoenen.
  2. Blijf kalm, no matter what! Niemand voelt zich als chauffeur enorm ontspannen wanneer het sneeuwt maar wanneer je begint te panikeren wordt het steeds moeilijker om op een veilige manier te kunnen rijden.
  3. Niet te snel: Wanneer je wilt optrekken is het belangrijk om langzaam te versnellen. Wanneer je auto bij het vertrekken zich op een besneeuwde ondergrond bevindt, is het beter om in tweede versnelling te starten. Zo niet, kan je gewoon in eerste versnelling vertrekken.
  4. Voorzichtig rijden is een vereiste: Maak geen plotse bewegingen of bruuske versnellingen. Manoeuvres kan je best geleidelijk uitvoeren wanneer je gevaar wilt voorkomen.
  5. Wees extra voorzichtig op open ruimtes: Op open ruimtes als bruggen of veldwegen daalt de temperatuur nog meer dan in het centrum van de stad. Pas dus je rijstijl aan wanneer je het platteland wilt verkennen!

Leave a Reply