Zin een avondje tv waarin vrachtwagenchauffeurs over je scherm rollen? Bekijk dan zeker eens deze films!

The Black Dog (1998)

In deze Amerikaanse actiethriller probeert Jack Crews na een moeilijke periode zijn leven terug op de rails te krijgen. Jarenlang was hij truckchauffeur en om zijn huis te kunnen houden moet hij zichzelf verplichten om terug achter het stuur te kruipen. Hij krijgt het aanbod om voor een degelijke prijs een transopdracht uit te voeren. Deze opdracht draait tot zijn ongenoegen uit op een hoop problemen. Patrick Swayze neemt je mee in de wereld van schitterend trucks, Amerikaanse countrymuziek en een goed staaltje acteerwerk

Snitch (2013)

John Matthews’s zoon wordt voor 10 jaar opgesloten wegens drugssmokkel. Hij kan vrijkomen maar daarvoor moet hij enkele personen van de bende eerst verlinken. Hij durft niet en zijn vader John offert zich op, dit niet zonder gevolgen. Hij stelt zichzelf voor als nieuwe lid van de criminele bende en wordt al snel aangenomen. John beheerst de trucks op een indrukwekkende manier wat alleen maar voordelen voor de bende oplevert. De combinatie van actie en liefde voor familie in deze thriller is het recept tot succes.

Joy Ride (2001)

Student Lewis besluit om Amerika te doorkruisen om zijn vriendin Venna te kunnen zien. Oudere broer Fuller wil hem tijdens de rit vergezellen maar door zijn slechte humor geraken zowel de broers als Venna in grote problemen. Ze komen in contact met een gestoorde truckchauffeur die hen het leven voortdurend zuur maakt. Ze zijn voortdurend op hun hoede voor deze psychopaat. Deze bloedstollende thriller doet zelfs de meest dappere truckchauffeur op het puntje van zijn stoel zitten. Je bent gewaarschuwd.

Breakdown (1997)

Jeff Taylor en zijn vrouw Amy genieten van een roadtrip door de zuidelijke staten van Amerika wanneer ze verwikkeld geraken in een discussie met een truckchauffeur. Enkele uren laten komen ze op mysterieuze wijze in autopanne te staan. Amy kan niet anders dan carpoolen om hulp te zoeken. Vreemd genoeg keert ze niet meer terug. Jeff gaat radeloos opzoek naar zijn vrouw. Breakdown is mysterieuze avontuurlijke film waarin vrachtwagenchauffeurs een belangrijke rol spelen. Een echte aanrader!

Big Rig (2007)

Big Rig is een documentaire die het leven van de truckchauffeurs in Amerika in beeld brengt. Hoe groot is het effect van de transportsector op de Amerikaanse economie? Hoe zit een werkdag van een vrachtwagenchauffeur eruit? En wat is er nu zo leuk aan de job? Een waaier van verhalen en beelden vloeien samen in een zeer interessante en pakkende documentaire die niet enkel de chauffeurs raakt.

We wensen je alvast veel kijkplezier!

Leave a Reply