Koude voeten en een enorm slecht humeur, je bent met het verkeerde been uit bed gestapt. Niets is lastiger dan wakker worden op een slechte manier tijdens de koude wintermaanden. Het geluid van dat vervelende alarm haalt je van je zoete dromen onmiddellijk naar de harde realiteit. Je zou niets liever willen dan je omdraaien en verder slapen. Jammer genoeg kan dit niet! Is er dan niets waardoor je op een aangename manier kan wakker worden?
Hieronder volgen 4 tips die je helpen om je dag goed te starten.
  • Ochtendstond geeft goud in de mond

Niets is beter dan wakker worden met een zonsopgang. Jammer genoeg heeft niet iedereen de mogelijkheid of luxe om wakker te worden op de juiste plaats of het exact juiste moment, namelijk wanneer de zon opkomt. Toch kan je zonder die luxe het gevoel van de opkomende zon namaken door een ‘Sunrise Alarm’. Dit alarm zal je kamer langzaam verlichten en geen vervelend geluid afspelen. De volledige kamer zal op een aangename manier worden verlicht en na enkele minuten hoor je een ontspannend stukje muziek. Bovendien kan je ook je eigen ‘Sunrise Alarm’ maken. Kies een warme kleur voor het licht en wat ontspannende muziek. Wakker worden is voortaan veel makkelijker en prettiger.

  • Shake it off!

Het lijkt op het eerste zicht een beetje vreemd maar wanneer je niet wilt wakker worden met een vervelend geluid, is het voelen van trillingen een goed alternatief. Hier zijn verschillende mogelijkheden voor. Wanneer je een fitness horloge of tracker hebt is de kans groot dat hier een alarmsysteem in zit. Het horloge bevindt zich rond je pols waardoor je onmiddellijk trillingen zal voelen. Deze trillingen kunnen s ‘morgens je wekker vervangen. Je hoeft dit niet altijd rond je pols te dragen. Enkele jaren geleden werden er producten op de markt gebracht die van onder je kussen trillingen kunnen doorgeven.

  • Hé, word eens wakker!

Wakker worden met je favoriete liedje in de oren klinkt perfect. De dag van vandaag is het mogelijk om je alarm op je smartphone aan te passen naar je favoriete muziekplaat. Een goede raad, kies voor een rustig opgewekt nummer. Harde rockmuziek zal je doen schrikken waardoor je humeur er ook niet op zal verbeteren. Hieronder volgen enkele suggesties:

  • Budapest – George Ezra
  • The Ocean – Mike Perry, Shy Martin
  • Let it shine – Admiral Freebee
  • Love like this – Kodaline
  • Only Love – Ben Howard
  • Wake up early & have more life!

Een truc om het wakker worden aangenamer te maken is om de tijd op te nemen. Hierdoor kan je nagaan of je wakker wordt tijdens de juiste cyclus van je slaap. Op basis van diverse studies is gebleken dat wanneer je een juist ritme creëert, je optimaal kan wakker worden. Verschillende technologieën bestuderen je slaapperiode waardoor je op een perfect tijdstip kan opstaan. Het kan ook makkelijker door het installeren van de ‘Sleepbot’ of ‘Sleep Cycle’ applicatie. Je laat je smartphone naast je liggen in het bed en op basis van je bewegingen zal de applicatie je slaapcyclus nagaan. Er zal een alarm afgaan wanneer op basis van je slaapcyclus het de perfecte tijd is om op te staan. Dit betekent ook dat je wakker kan gemaakt worden van een zachter geluid om je hersenen en lichaam klaar zijn om op te staan.

Dit alles kost een beetje oefening en tijd maar het zal je op een meer aangename manier wakker maken. Het voordeel is dat je eerste idee niet het weggooien van je wekker is. Je zal gelukkiger opstaan en meer kunnen genieten van je dag.

Leave a Reply