Vandaag is het vrijdag de dertiende, hopelijk heb je de dag zonder grote problemen of pech overleefd. Bijgeloof wordt de dag van vandaag niet vaak meer serieus genomen maar toch vermijden we bepaalde activiteiten of veranderen we dingen in onze planning. Hieronder zal je verschillende dingen vinden die je absoluut dient te vermijden vandaag. You never know !
  • Het omstoten van een zoutvaatje

Wat je vandaag ook doet, stoot geen zoutvaatje om, dat brengt ongeluk. Wanneer dat toch gebeurt, gooi dan het zout over je linkerschouder. Doe je dit niet? Dan hangt er een eeuwige vloek aan vast.

  • Onder een ladder doorlopen:

Wanneer er op de hoek van de straat een ladder tegen een muur staat zal haast er niemand onderdoor lopen. Mensen maken voorzichtig een bochtje rond de ladder. Ook wanneer mensen niet bijgelovig zijn vrezen ze voor  een pot verf of een emmer water op hun hoofd. Toch maar oppassen wanneer je in het centrum rondwandelt.

  • Een paraplu openen thuis

Een paraplu openen in huis zou ongeluk met zich meebrengen. Wanneer je hierin niet gelooft kan je het toch best buiten doen. Je zou er iemands oog met kunnen uitsteken.

  • Een etentje met dertien

 Wanneer je vanavond een etentje organiseert, nodig dan 12 of 14 gasten uit. 13 gasten brengen namelijk een hoop ongeluk.  De dertiende gast tijdens het laatste avondmaal van Jezus was Judas, de verrader. De nonkel met zijn flauwe grappen moet jammer genoeg thuisblijven vanavond!

  • Een uil naar je laten kijken

 Snel! Alle rolluiken naar beneden, het breng namelijk ongeluk wanneer er een uil naar je kijkt.  Leven als een kluizenaar is niet voor iedereen weggelegd maar probeer de dieren misschien toch maar niet op te zoeken.

  • Aan de verkeerde kant uit bed stappen

Wanneer je met het verkeerde been uit bed stapt heb je niet alleen een slecht humeur die dag, het brengt ook ongeluk met zich mee. Je stapt best aan dezelfde kant uit je bed als je de avond ervoor bent ingestapt. Denk dus goed na vooraleer je naar dromenland gaat.

  • Spiegeltje spiegeltje aan de kant.

Wanneer je een spiegel breekt, ben je gedoemd voor zeven jaar.
Wees dus voorzichtig wanneer je in de spiegel kijkt. Iedereen weet wat er gebeurd is met de boze stiefmoeder van Sneeuwwitje.

Na het lezen van deze tips en een dagje voorzichtig zijn stelt vrijdag de 13de niets meer voor. We wensen je alvast een dagje vol geluk!

Leave a Reply

All rights reserved Salient.