Onze collega Eline ondervond onlangs zelf de gevolgen van een paar seconden van onoplettendheid achter het stuur. Toen zij onderweg was naar een vergadering met als doel het opzetten van een onderzoek om onze slaap- en aandachtsmonitor Ario verder te verbeteren, belandde ze in een ongeval. Na deze ervaring is het vermijden van zulke ongevallen nog sterker haar missie. Zij deelt hier haar verhaal.

 

Twee weken geleden raakte ik betrokken bij een verkeersongeval met een vrachtwagen. Een moment van onoplettendheid zorgde ervoor dat een truckchauffeur niet op tijd kon stoppen voor de file die voor hem was ontstaan. Tegen een hoge snelheid greep de truck een personenwagen met 3 inzittenden. De auto slingerde in het rond en raakte de volledige rechterkant van mijn wagen. Een moment van onoplettendheid op de weg resulteerde in de spijtige balans van 3 zwaar- en 2 lichtgewonden.

Tussen de letterlijke chaos ter plaatse en de tientallen gedachten die door mijn hoofd spookten, probeerde ik zoveel mogelijk hulp te verlenen aan de betrokken slachtoffers. Een moment van rust tijdens de ambulancerit naar het ziekenhuis deed me snel de ernst van de situatie beseffen.

Na dit ongeluk ben ik me nog meer bewust van de risico’s die onaandachtigheid en vermoeidheid achter het stuur met zich meebrengen. Een paar seconden van onoplettendheid lijken op het eerste zicht onbelangrijk, maar kunnen ernstige gevolgen hebben.

Vind jij veiligheid op de weg ook zo belangrijk?

Neem als truckchauffeur deel aan ons onderzoekproject Ario Guardian Angel en draag je steentje bij!

VERTEL ME MEER

All rights reserved Salient.